Υψόμετρο
0 km
Απόσταση
Πρόσβαση με
γεννήθηκα εδώ έχω πάει μου άρεσε θέλω να πάω 0 0 0 0

για να συμμετέχετε, χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό

Φλαμουρού


Σε απόσταση αναπνοής από το γειτονικό Κατσούνι, μια άλλη παραλία στα ανατολικά, η Φλαμουρού περιμένει καρτερικά τον επισκέπτη της. Μόνο το άκουσμα του ονόματός της ασκεί μαγεία, που να τη δείτε κι από κοντά! Χωρίς υπερβολή, μπορεί να είναι και η ωραιότερη παραλία του νησιού.

Ένα εμπόδιο υπάρχει μόνο για να πάτε κοντά της. Πρεπει να διαβείτε θάλασσα. Ένα μικρό κομμάτι, μη φανταστείτε. Αν η θάλασσα δεν έχει πάρει το φυσικό βραχώδες στένεμα που τη χωρίζει από το διπλανό Κατσούνι θα περάσετε περπατώντας προσεκτικά αλλιώς, θα αναγκαστείτε να κολυμπήσετε μερικά μέτρα. Ενδεχομένως υπάρχει και ένα μικρό μονοπατάκι από το Κατσούνι προς τη Φλαμουρού αλλά η έπαυλη ενός γιατρού που έχει χτίσει ακριβώς από πάνω (το «Σπίτι του γιατρού») δυστυχώς έχει αποκόψει την παραλία και θα καταλήξετε στο ίδιο σημείο. 

Όμως αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια γιατί η επιμήκης χρυσαφένια αμμουδιά της και τα γαλαζοπράσινα νερά θα σας ανταμείψουν. Ενδεικνυται δε και για τρέξιμο λόγω του μήκους της και του απρόσκοπτου της διαδρομής. Μόνο άμμος...εσείς και η άμμος θα είστε και το φυσικό τείχος που υψώνεται πίσω της από το κτήμα του γιατρού. Ένα ελάττωμα έχει μόνο. (Μάλλον δύο μαζί με τη δυσκολία της πρόσβασης...) Δεν έχει πουθενά σκιά οπότε δε θα είναι εύκολο να μείνετε τις ώρες του καυτού κυκλαδίτικου μεσημεριού. Μπορείτε όμως να την απολαύσετε κατασκηνώνοντας στο Κατσούνι. Να πούμε τέλος ότι στο μεταίχμιο των δύο παραλιών μια μικρή προβλήτα λειτουργεί διαχωριστικά και πιθανώς να εξυπηρετούσε ως αγκυροβόλιο στο παρελθόν. Αν έχετε παιδιά θα διασκεδάσουν σίγουρα κάνοντας από ‘κει τις βουτιές τους…