Υψόμετρο
Απόσταση
9 χλμ
από
Πρόσβαση με
Καλύτερο μέρος για...
Συναισθήματα
γεννήθηκα εδώ έχω πάει μου άρεσε θέλω να πάω 0 0 0 0

για να συμμετέχετε, χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό

Δρέπανο


Το Δρέπανο είναι ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό μόνο 9χλμ απο το κέντρο του Ναυπλίου, που συνδυάζει τις καταπράσινες εκτάσεις των μανταρινιών με την καταγάλανη παραλία της Πλάκας. Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός είναι χτισμένος στο πίσω μέρος του μικρού λόφου Μύλος (Άγιος Νικόλαος) με θέα την ανοιχτή θάλασσα.Το χαρακτηριστικό αυτού του χωριού είναι ότι τα περισσότερα σπίτια έχουν χτιστεί πάνω σε βραχώδες έδαφος και πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Τα στενά και τα ανηφορικά σοκάκια του Δρεπάνου θυμίζουν νησί.
Το Δρέπανο μέχρι το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο λεγόταν “Χαϊδάρι”, αλλά περίπου το 1940 (σύμφωνα με μαρτυρίες των ντόπιων) πήρε το σημερινό του όνομα. Το Δρέπανο μέχρι να ενωθεί στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Ναυπλιέων ήταν  η έδρα του Δήμου Ασίνης, όπου έδρευε το Δημαρχείο και άλλες υπηρεσίες του Δήμου.
Κοντά στο κέντρο του χωριού και πιο συγκεκριμένα στο δρόμο που ενώνει το Δρέπανο με την Ασίνη, βρίσκεται ένας παραδοσιακός πέτρινος ανεμόμυλος που ξυπνά τις μνήμες της τοπικής παράδοσης και μπορείτε να βγάλετε ξεχωριστές φωτογραφίες.
Στην Πλατεία του χωριού βρίσκεται η Εκκλησία Αγίου Ανδριανού & της Αγίας Ναταλίας, που γιορτάζει στις 25-26 Αυγούστου και διοργανώνεται το μεγαλύτερο παραδοσιακό πανηγύρι της περιοχής. Επίσης αξιόλογα εκκλησάκια είναι ο Άγιος Σπυρίδωνας, η Αγία Παρασκευή, ο Άγιος Γεώργιος και ο Άγιος Νικόλαος.
Το Δρέπανο, που βρέχεται και δροσίζεται από την παραλία της Πλάκας είναι ένα αναπτυγμένο τουριστικά χωριό που κρατά ζωντανά τα έθιμα και τις παραδόσεις της περιοχής.
Οι κάτοικοι του Δρεπάνου ασχολούνται με τον τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και το εμπόριο. Ακόμη, δύο φορές την εβδομάδα γίνεται “παζάρι” στο κέντρο του χωριού με τοπικά προιόντα της περιοχής, το οποίο ειδικά του καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει τα βλέμματα των επισκεπτών της περιοχής.
Δίπλα στη θάλασσα υφίστανται οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, στούντιος, παραδοσιακές επιπλωμένες κατοικίες, ξενώνες και δωμάτια για οικογένειες, ενώ πολλά από αυτά υποστηρίζουν πρόσβαση από ΑΜΕΑ.
Επίσης, οι παραδοσιακές ταβέρνες στην πλατεία και στην παραλία της Πλάκας που με τα φρέσκα θαλασσινά του Αργολικού Κόλπου και τα ντόπια κρεατικά είναι ακόμη ένας λόγος για να επισκεφθεί κάποιος το Δρέπανο.